Een dagje oldtimer rijden – de Burton Rally

15-10-2013

Verzamelen
Iedereen moest zich verzamelen bij de autoloods in Linschoten, waar wij na een lunch in teams van twee werden verdeeld om een parcours door de omgeving te rijden in een oldtimer Burton. Dit is een Nederlands automerk, de sportieve versie van een eend. In zeven groepen van twee vertrokken wij voor de eerste etappe met een boekje waar door middel van tekst de routebeschrijving aan gegeven was. De Burton gaat, ondanks het woord rally, met wind mee niet harder dan zeventig. Het is dus geen snelheidsrace, maar het gaat om de punten.

Etappes
Iedereen bereikte heelhuids de eerste stop bij wijngaard Naescas in Ter Aar. Daar kregen wij van de eigenaar uitleg over zijn Nederlandse wijngaard en rode en witte wijn. Vervolgens stapte iedereen weer in zijn Burton en ging de tweede etappe van start. Dit keer was de navigatie een bolletje-pijltje systeem. Dit zorgde in sommige gevallen voor veel ‘omkeer’ manoeuvres, maar uiteindelijk wist iedereen de tweede stop te vinden bij Boer Gerard in Sint Nicolaashoeve. Als je over het smalle weggetje op de dijk rijdt, lijkt het wel alsof de Nederlandse ansichtkaarten tot leven komen. Hier kregen de deelnemers een vragenlijst over de boerderij en het boeren leven (hoeveel muggen/vliegen eet een zwaluw per week?) (50.000!). Daarnaast moesten zij in een tractor stappen en daar een stukje mee rijden. Het was de bedoeling dat ze doormiddel van een trekhaak op de tractor een blok beton konden oppakken en op een mat erachter plaatsen.

Prijsuitreiking
Nadat iedereen de taken had volbracht was het tijd om in de Burton te stappen en aan de laatste etappe te beginnen. Op weg naar de finish moesten de kandidaten aan de hand van foto’s de weg naar de eindbestemming navigeren. De bijrijder moest dus erg scherp zijn. Tijdens de etappe, ondanks de slechte weersvoorspelling, vielen de eerste regeldruppels, maar bewapend met de officiële Burton mutsen en de kuip waarin de deelnemers zaten, heeft ieder team de finish zonder dak gehaald. Hier vond de prijsuitreiking plaats.
Deelnemers Maurice Rustwat (die uitgenodigd was op deze dag vanwege het winnen van twee uur gratis advies vanwege de lancering van onze nieuwe website) en C1000-ondernemer Hans Zwijsen. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Nagenieten
Na een warme chocomelk, thee en koffie reden de zeven auto’s en twee begeleiders in konvooi terug naar de Loods in Linschoten. Om de zeer geslaagde dag goed af te sluiten zijn wij naar een borrellocatie in Montfoort gegaan. Bij de Gouden Leeuw hebben we de dag, de auto’s, de verliezers en de winnaars nog eens doorgesproken. Hier ontving Maurice Rustwat zijn prijs voor twee uur gratis advies in een cheque en een bierpakket. Als verrassing kregen alle ondernemers een fles rode of witte wijn mee van de wijngaard Naescas die wij die dag hadden bezocht. Rond acht uur vertrokken de eerste gasten op weg naar huis, sommige moesten nog 240 kilometer rijden naar het noorden of zuiden van het land.

Reacties
Supermarktondernemer Rene Kromkamp, uit Coevorden, reageerde enthousiast op de dag: “Ontzettend leuk gehad, geweldig met de auto’s.”
Trotse winnaars Maurice Rustwat en Hans Zwijsen waren erg blij met de beker die zij naar huis mochten nemen. Maurice Rustwat, huidige bedrijfsleider bij Jumbo Jim Koster, zegt lachend: “Ik win wel veel bij Fin Extenso!”
Paul Bredewout, eigenaar C1000 De Mheen in Apeldoorn en Annette Mol, manager verenigingszaken bij C1000, kwamen gelukkig de eerste etappe niet als laatste over de streep. “Wij hebben iemand ingehaald! Gelukkig!”
Ad van Kessel, C1000 ondernemer in Wanssum, en Fin Extenso medewerker Jolanda Hogendoorn konden de laatste stop maar moeilijk vinden. Van Kessel: “De brug stond open!”


Bedankt!
Wij willen alle ondernemers bedanken voor hun aanwezigheid en een gezellige en geslaagde dag! Wij gaan dit zeker vaker organiseren. Als u interesse heeft om een keer met ons mee te gaan naar een van onze evenementen, neemt u dan vooral contact met ons op. 

De autoloods in LinschotenUitleg over het besturen van de BurtonDe weg op!Bij Wijngaard NaescasDe uitleg over de wijnHet assortiment bij Wijngaard NaescasDr. Bibber auto spelBij Boer Gerard op SintnicolaashoeveTractor rijdenNaborrelen bij De Gouden Leeuw in MontfoortUitreiking van twee uur gratis advies aan Maurice Rustwat