De Land Rover Experience - rijden door de modder!

25-11-2013

Om 12 uur werd er verzameld in Middelbeers, waar iedereen kon genieten van een lekker drankje, erwtensoep, een broodje kroket en veel meer. Daar stonden de Land Rovers al opgesteld en werd er gewaarschuwd voor de kou. Na de buik vol te hebben gegeten was het woord aan buitendienst adviseur bij Fin Extenso Ton Vreman. Iedereen had er veel zin in. Supermarktondernemer Jim Koster: "Kom maar op!" 

Iedereen begaf zich naar buiten om uitleg te krijgen over het besturen van een Land Rover - het werkt namelijk iets anders dan een normale auto. Vervolgens reden wij in een colonne naar het veld waar het allemaal ging gebeuren. Toen Petro (de eigenaar van de Land Rovers) een grap maakte over 'een dagje spelen in de modder' werd er gelachen, maar eenmaal het terrein opgereden beaamde iedereen wat hij had gezegd. Na de heftige regenbuien van de afgelopen weken was het terrein onder water komen te staan, waardoor het een natte modderbende was geworden. Dat lijkt slecht, maar dat is het niet: meer Land Rover plezier dus! 

Er waren twee onderdelen waar de ondernemers en medewerkers van Fin Extenso aan mee konden doen. Namelijk; een parcours door de bossen, met veel obstakels, manoeuvres, hobbels, bobbels, plassen, botsingen en af en toe vast komen te zitten. Het andere was een behendigheidscursus die onmogelijk leek. De deelnemer moest door een parcours afleggen dat eigenlijk een klein rondje was. Makkie dus! Nou nee. Supermarktondernemer Jeroen de Bruin: "Het parcours is maar een paar centimeter groter dan de auto. Je moet er doorheen zien te komen, zonder de paaltjes omver te rijden. Maar op de paaltjes liggen weer blokjes en die mag je er ook niet af stoten. Daarnaast mag je ook niet achteruit rijden. Doen we even hoor!" Er wordt gelachen. Supermarktondernemers en tevens vader en zoon Joan en Kiske Hapers brengen het er goed vanaf. "Vier paaltjes en twee keer achteruit,' roept Pim van de organisatie. Appeltje eitje. 

Banketbakker Jan de Groot krijgt niets dan lof van de jongens van de organisatie: Keurig! Keurig! Maar enkele minuten later zit hij op zijn zij vast in de modder. Vervolgens worden er aanwijzigen gegeven door de mannen naast de auto. Zij kwamen onder de modder te zitten, want terwijl de auto op zijn kant ligt en het wiel uit de modderplas steekt, mag je natuurlijk geen gas geven. Dit gebeurde wel. Gelukkig kwam Jan de Groot met een beetje hulp los. "Prachtig dit! Mooi spul!" 

Iedereen komt aan de beurt, iedere ronde met de Land Rover levert weer een mooi avontuur, verhaal of grap op, want het besturen van de auto en het manoeuvreren tussen bomen door, diepe kuilen in rijden en de modderplassen en boomstronken, blijken een lastige opgave te zijn. Gelukkig heeft iedereen het er zonder kleerscheuren, met een paar blauwe plekken, vanaf gemaakt! Supermarktondernemer Arn van Baest: "Wat een top dag! Geweldig die auto's!" 

Bedankt!
Wij willen alle ondernemers bedanken voor hun aanwezigheid en een gezellige en geslaagde dag! Wij gaan dit zeker vaker organiseren. Als u interesse heeft om een keer met ons mee te gaan naar een van onze evenementen, neemt u dan vooral contact met ons op.