Tijd voor koffie met: Carlo Willemsen

27-11-2013

“Wij zijn een echt ondernemerspaar”

C1000 bloed
Na zijn diensttijd rolde Carlo Willemsen supermarktland in. Hij is toen werkzaam geweest bij verschillende Albert Heijn filialen. Medio 2000 werd hij bedrijfsleider bij Super de Boer. Binnen de Super de Boer is hij ook aan de slag gegaan bij andere filialen, om uiteindelijk in 2008 in Hedel terecht te komen. Daar is hij in 2009 ondernemer geworden van de Super de Boer. Deze winkel had 1100 VVO en was een Refresh 2 winkel. “We hadden de winkel koud verbouwd en toen kregen we te horen dat we C1000 werden. Eind 2010 werd de handtekening gezet en in maart 2011 waren wij een C1000 winkel. En toen kregen we eind 2011 te horen dat wij een Jumbo moesten worden. Wij hebben tot afgelopen augustus onder de C1000 vlag gedraaid. 2 september hebben wij de winkel verkocht. Wij vinden C1000 een verschrikkelijke mooie formule, het ging ons dan ook echt aan het hart. Wij hadden voor ons gevoel echt C1000 bloed.”

Winkelgeest
Het was voor Willemsen en zijn vrouw, Bettina, geen makkelijke keuze. “We moesten kijken naar de haalbaarheid. Toen we de winkel kochten hebben wij hem omgebouwd naar de nieuwste Super de Boer formule, daarna moesten we naar C1000 en nu zouden we weer moeten verbouwen naar Jumbo. Daarnaast is er stevige concurrentie is onze omgeving en de locatie gaf daardoor onzekerheid. Er waren verschillende factoren, die ervoor gezorgd hebben, dat wij de keuze hebben gemaakt de supermarkt te verkopen.”

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Het is een moeilijke periode, in het begin denk je lekker tijd voor jezelf. Maar wij zitten nu vijf weken thuis en het begint te kriebelen. We zijn een echt ondernemersechtpaar.” Op dit moment zijn Carlo en Bettina oriënterende gesprekken met verschillende formules aan het voeren. “We willen toch wel weer graag een supermarkt. Ik heb een echte winkelgeest en mijn vrouw heeft in de dienstverlening gezeten en komt uit een slagersfamilie. Dus met mensen bezig zijn en een winkel hebben past wel echt bij ons. Maar nu is het voor ons belangrijk te kijken op wat voor manier wij dat willen gaan invullen.”

Fin Extenso
Via supermarktondernemer Van Essen uit Houten kwam Carlo Willemsen medio 2009 bij ons terecht. “Ik zocht een combinatie tussen privé en zakelijk. Ik wilde graag een adviseur die mij bij beide kon helpen. Ik wilde privé zaken geregeld hebben en voor de overeenkomst die ik moest sluiten met C1000 wilde ik een meer zakelijke blik.” Buitendienst Ton Vreman heeft Carlo en Bettina vanaf het begin begeleid. “In 2011 is de samenwerking intensiever geworden vanwege het testament dat wij geregeld wilden hebben in de aanloop naar de verkoop van onze supermarkt toe. Ik vond het erg fijn met Ton een gezamenlijk strijdplan te kunnen opstellen. Ik ben namelijk een echt emotieman en dan is Ton een kalmerende factor. Hij heeft een relatieverende werking. Ton is meer van het wachten, aangezien hij meer ervaring heeft met het verkopen van supermarkten en de procedure daarvan. Het is fijn om een vaste gesprekspartner te hebben. Als andere collega’s vragen hoe de verkoop is gegaan, vertel ik altijd dat het fijn is om dat met Fin Extenso te hebben gedaan.”