Tijd voor koffie met: Gert-Jan Clement

02-01-2014

Albert Heijn

De vader en moeder van Gert-Jan Clement hadden een Attent supermarkt van 400 vierkantenmeter. “Ik zag het in eerste instantie niet zitten om de supermarkt over te nemen. Maar na mijn schooltijd ben ik bij een andere Attent gaan werken. Uiteindelijk ben ik toch de vertegenwoordiging in gegaan. Na twee maanden gewerkt te hebben wist ik dat het niets voor mij was.” Toen is Gert-Jan bij de Dirk van de Broek terecht gekomen, dit was in 1995. In 2000 heeft hij de C1000 aan de Veerweg overgenomen. “Uiteindelijk zijn we in 2004 naar deze plek verhuisd. De oude locatie was 540 m2 deze is ruim 1100 m2 groot. In 2009 werden wij vervolgens Oranje. We hadden toen een te klein magazijn en moesten met zeecontainers werken om alles in de zomer op te slaan. Daarom hebben we toen de winkel en magazijn verbouwd en de Oranje formule erin gedaan.” Ook Gert-Jan Clement heeft te horen gekregen dat hij moet ombouwen, maar waarnaar? “Gelukkig Albert Heijn! Het sluit het meest aan bij de C1000 klant. Veel mensen denken dat Albert Heijn duurder is, maar dat is niet zo. De Albert Heijn heeft de acties, net als C1000.” 


Winkelcentrum
In eerste instantie was het de planning Gert-Jan zijn winkel zou ombouwen tijdens Pasen 2014. Dit kwam niet goed uit omdat Pasen het begin van het toerisme seizoen voor de mensen uit Noord-Beveland is. Na C1000 Renesse hebben wij een winkel met de hoogste omzet fluctuaties. De huidige winkel wordt ook groter. Dit komt doordat wij het nieuwe winkelcentrum direct aan de supermarkt willen koppelen. Nu heeft Gert-Jan samen met de gemeente een plan op tafel liggen om een winkelcentrum bij zijn winkel te bouwen. “Naast de winkel en de parkeerplaats ligt een stuk grond met volkstuintjes. Dit zullen wij ombouwen naar een winkelcentrum met een kledingzaak, een viszaak, een lunchroom, een Etos, een schoenenzaak en meer. Daarnaast zullen er nog meer parkeerplekken bijkomen.” In november, na het drukteseizoen, komt de ‘stille tijd’, de wintermaanden. Dan zakt de weekomzet weg naar ongeveer 250/0 van de omzet die in de topwerken wordt behaald. “De ombouw zal plaats gaan vinden in een rustige tijd.”

Concurrentie
Maar Gert-Jan Clement zit ook met een
uitdaging . In het dorp naast Kamperland, Wissenkerke, wil de gemeente een grote Aldi plaatsen midden in het dorp. Er zitten een hoop haken en ogen aan het verhaal en Gert-Jan is dan ook tegen de bouw van deze supermarkt. “Niet alleen zal het alle andere supermarkten kapot maken, het zorgt ook voor veel overlast voor de inwoners. Het is een nekslag voor de kleinere winkeliers en alle rust verdwijnt door het verkeer uit het dorp. Ze doen het om het dorp een boast te geven, maar mensen komen dan alleen voor de Aldi en verdwijnen weer.” Gert-Jan Clement is dus niet alleen een ondernemer in hart en nieren, maar ook iemand die geeft om de inwoners en de omgeving waarin hij woont en werkt.

Fin Extenso
“Drie jaar geleden kwam Ton Vreman bij ons. In het begin van mijn supermarkt periode had ik Fin
Extenso nog niet nodig, want toen was er nog veel te bepraten en had ik nog nooit van deze club gehoord. Via via ben ik bij Fin Extenso terecht gekomen. Het was erg fijn om informatie te krijgen over hoe je het beste met geld om kunt gaan. Je praat over de toekomst en het is net of ze de toekomst kunnen voorspellen. Er werd gezegd; ja maar dat kan anders en dan krijg je goed advies over hoe je het beste geld kunt verdienen.” Buitendienst adviseur Jolanda Hogendoorn (die het heeft overgenomen van Ton Vreman) heeft de financiering voor het winkelcentrum en de ombouw geregeld. “Bij C1000 werd je best wel verwend, omdat alles geregeld werd. Bij Albert Heijn moet je het zelf doen. Fin Extenso gaf mij aan hoe ik er meer uit kon halen, zowel zakelijk als privé. De adviseur van Fin Extenso wordt echt je vertrouwenspersoon.”