AH’er verkoopt winkel aan bedrijfsleider

26-11-2015

De officiële overdracht van de winkel die is gevestigd in winkelcentrum Hengelose Es heeft op 22 april plaatsgevonden, zo meldt het Hengelo’s Weekblad.

Tweede keer
Het is voor de tweede keer dat de nieuwe eigenaar van de supermarkt de voormalige bedrijfsleider is. Willem Boddeman nam als bedrijfsleider de zaak (destijds een C1000) in 2004 over van de toenmalige eigenaar Carl Maurits. De overdracht is ook opmerkelijk omdat het binnen de kringen van AH-franchisers ongebruikelijk is dat een supermarkt wordt verkocht aan een bedrijfsleider.

Toe aan wat nieuws
Tegenover het Hengelo’s Weekblad toont Willem Boddeman zich tevreden met de gang van zaken.  ‘Tuurlijk zal ik de zaak en de collega’s enorm gaan missen. Maar het is goed zo. Ik ben nu 50 jaar en wel toe aan wat nieuws. Als ik het nu niet doe, dan komt het er niet van. Ik zie gewoon dat Stefan er helemaal klaar voor is en daarom is het ook niet zo moeilijk los te laten. Ik weet dat ‘mijn winkel’ in goede handen blijft.’

Supermarktfamilie
De nieuwe eigenaar komt uit een echte supermarktfamilie. Zowel zijn opa, vader en oom hadden een supermarkt. Bijen zegt er al al op jonge leeftijd van overtuigd te zijn geweest dat hij een eigen supermarkt wilde runnen. Na verschillende opleidingen en wat omzwervingen kam hij zes jaar geleden als bedrijfsleider bij Boddeman terecht.

Drukbezocht
Volgens de nieuwe eigenaar  is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de drukstbezochte supermarkten van Twente. ‘Er staat een enthousiast team van meer dan 110 medewerkers klaar, dat elke dag met veel toewijding een aantrekkelijke winkel wil neerzetten. Ik denk dat wij daar goed in slagen. Om nog beter in te spelen op de wensen van de klanten zullen wij komend jaar ook starten met thuisbezorgen’, aldus Bijen.

(Bron: Distrifood)